Adataid törléséhez való jogod

Az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) értelmében bármikor jogod van kérni, hogy az adatkezelő a rólad tárolt személyes adatokat törölje. Ezt nevezik az elfeledtetéshez való jognak, amelynek teljesítésére valamennyi adatkezelő társaság köteles, amennyiben annak jogszabályi feltételei fennállnak. Az elfeledtetéshez való jog tehát nem minden esetben teljesíthető, de érvényesül, amennyiben a személyes adatokra már ténylegesen nincs szükség abból a célból, amire gyűjtötték, jogellenes adatkezelés esetén, ha visszavonod a hozzájárulásod a személyes adatok kezelésére vonatkozóan és nincs más jogalapja az adatkezelésnek, vagy tiltakozol az adatkezelés ellen. Bővebb részteleteket ezekről a feltételekről és a törlési jog gyakorlásáról az Adatvédelmi Tájékoztatóban találsz.

A törlési jog gyakorlása mellett a Jófogáson fiókadataid nyilvánosságát egyszerűen módosíthatod, és akár a teljes fiók törlését is kérheted automatizált módon. A fiókadatok publikusságának beállításához biztosítjuk számodra azt a lehetőséget, hogy profiloldaladon töröld, vagy privát módra állítsd azokat a személyes adataidat (fiók/beállításaim), amelyek a profiloddal nyilvánossá válhatnak, vagy, ha azt szeretnéd, akár teljes fiókod törlését is kérheted.

Amennyiben a teljes fiókod törlése mellett döntesz, a törlés elindítását követően már nem fogod tudni használni az oldalunkat és a fióktörlésre a Felhasználási Feltételekben előírtak szerint a fiókod elérhetetlenné válik, illetve a törlés visszavonására sincsen lehetőség. Kiemeljük, hogy a legtöbb keresőszolgáltató működésének jellemzői miatt a törölt tartalmak rövidebb ideig még keresési találatként megjelenhetnek ezeken a szolgáltatásokon keresztül, a Jófogáson viszont elérhetetlenek maradnak.

Fontos megjegyezni, hogy amennyiben a teljes fiókodat törölni szeretnéd, előtte az esetleges kiegyenlítetlen megrendeléseket rendezned kell.

Amennyiben korábban hírlevelekre iratkoztál fel, és a törléssel egyidejűleg szeretnél erről a szolgáltatásról is leiratkozni, a fióktörlés indítása előtt kérjük, hogy beállításaid között iratkozz le a hírlevelekről.

Jófogás fiókod törlését ide kattintva a kezdeményezheted. FONTOS! A fióktörlés kérése után a folyamat leállítására, és az erre vonatkozó törlési kérelem visszavonására nincsen lehetőség!

Hasznos linkek