Adatvédelmi beállításaid meghatározzák felhasználói élményedet

Amikor adataid megosztásáról van szó, nem mindig egyértelmű, hogy pontosan mit is jelent ez számodra. Miért kellene egyáltalán megosztanod velünk adataidat? És mi történik, ha nem teszed? Ezek a részedről teljesen jogos kérdések egyértelmű és őszinte válaszokat érdemelnek.

Első nekifutásra segíthet, ha megérted, hogy miért gyűjtünk adatokat és hogy pontosan milyen típusú adatokat is tárolunk. Ha ez világos, akkor szemügyre vehetjük, hogy az adatvédelmi beállításaid, hogyan befolyásolják felhasználói élményedet.

Oldalaink mindig elérhetőek lesznek számodra, függetlenül attól, hogy megosztod-e velünk adataidat vagy sem. A különbség csak abban mutatkozik majd meg, hogy mennyire lesz személyreszabott számodra az oldal.

Ha megosztod az adataidat, mi arra használjuk fel őket, hogy személyreszabott tartalmat jelenítsünk meg számodra. Ez azt jelenti, hogy ha például mi tudjuk, hogy a világ melyik részén vagy, akkor olyan termékekeről és szolgáltatásokról mutatunk reklámokat neked, amik elérhetőek a közeledben. Ha nem osztod meg a helyzetedet, akkor esetleg olyan szolgáltatásokról fogsz reklámokat látni, melyek másik városban relevánsak.

Különböző típusú adatokat együtt is felhasználunk, hogy tudjuk, mit kedvelnek egyes felhasználók, ami alapján hasonló tartalmakat tudunk mutatni az azonos profillal rendlkező más felhasználóknak. Például a 25-35 éves téli sportok iránt érdeklődő budapesti nők számára érdekes lehet egy leárazott síléccel kapcsolatos reklám, míg az ugyanebbe a korosztályba tartozó Barcelonában élő nőket feltehetően kevésbé érdekelné ugyanez a téma.

 

De nem akarunk sztereotipizálni!

Tudjuk, hogy az emberek nem szeretik, ha adatok alapján történő becslésekkel és algoritmusokkal sztereotipizálják őket, de ez a legjobb módja annak, hogy fejlődjünk. Minél több ember osztja meg velünk az adatait, annál több kutatást tudunk végezni, így előrejelzéseink a valósághoz közelebb állóak, pontosabbak lesznek.

 

Kapcsolódó linkek